Presne po 9 rokoch som si urobil radosť a doma mi pristala novučičká Futaba. V Európe sa ešte nepredáva a tak som si ju objednal ešte v apríli z Japonska, presne ako T18SZ z rcjapan.com. Na čakačke som bol 9 týždňov a poslali mi ju medzi prvými. Fedex ju doručil za necelé 4 dni aj s preclením. 

Čo je nové oproti 18SZ? V hornej časti pribudol telemetrický displej kde sa dajú navoliť zobrazované údaje (časovače, telemetria) a anténa sa skrýva zaň. Hlavné ovládače sú halové senzory, zo spodnej strany sú 4 slidery. Nabíjanie je riešené USB-C konektorom pod anténou, alebo USB-C konektorom priamo na LiPol akumulátore. SD karta sa zmenšila na mikro SD (2-32GB SDHC). Pre užívateľov modu FASST, tak ten už tu nehľadajte. V softvérovej časti pribudol sekvecer (napr. pre zaťahovacie podvozky), servo balancer, nastavenia prevádzkového režimu DLPH-2, nastavenia výstupného portu prijímača, priradenie fotky k modelu, priradenie zvukového výstupu k prepínačom (zatial iba asi 100 predvolených hlášok), prepínače majú viac softvérových možností spínania.
Do možností mixov som zatial ani nenahliadol, bo neni čas ani chuť a modely som si skopíroval z T18SZ.
No a keďže lietam dlhé roky vysielač v pulte tak som si narýchlo zbastlil jeden zo sklotextitu, ktorý časom nafrézujem z uhlíkových dosiek 3mm. Vysielač aj s pultom má rozmery 260x230x110mm takže sa vojde aj do malého kufríku.
Konec hlášení.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/06/f01-485x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/06/f01-152x113.jpgLacoNajnovšieTxPresne po 9 rokoch som si urobil radosť a doma mi pristala novučičká Futaba. V Európe sa ešte nepredáva a tak som si ju objednal ešte v apríli z Japonska, presne ako T18SZ z rcjapan.com. Na čakačke som bol 9 týždňov a poslali mi ju medzi prvými. Fedex ju...Svahové lietanie